Og jeg så, at jeg var nøgen

‘Kaysens nye Klæder’, 2010

Der blev ikke givet mange fucks for andre menneskers meninger i mit hovede i 2010 (se billede). Jeg var 14 år, gik i grænsesøgende tøj og postede om det på internettet. Min blog gik egentlig godt. Det var ikke så stor en ting dengang i 2010, men Tavi Gevinson havde success med Style Rookie og var til stor inspiration for mig. Det er hun i øvrigt stadig.

Jeg gik ikke med makeup, og det kunne ikke falde mig ind at drikke alkohol. Jeg forstod faktisk ikke, at de andre i klassen interesserede sig for den slags. Til gengæld rendte jeg rundt med en hæklet tekop på hovedet og postede billeder af det på internettet. Nogle af drengene i skolen, kunne godt drille mig lidt, men jog var overbevist om at det vær kærligt ment (i dag er jeg ikke så sikker på det), og fortsatte ufortrødent. Faktisk som om de ikke fandtes.

Gymnasiet begyndte. Og det var her, jeg opdagede, at jeg var nøgen. Helt blottet for skam. Jeg blev ramt af en selvbevidsthed og en trang til at gå op i andres mening. At være til for dem i højere grad end kun for mig selv. På godt og på ondt. Samtidig begyndte drenge at eksistere for mig på en helt ny måde. Førhen var de åndsamøber, men pludselig var de åndsamøber hvis opmærksomhed jeg hungrede efter.

Mere eller mindre ubevidst begyndte jeg at passe mere ind blandt de andre. Jeg stoppede med at have en underlig blog. Det gik fint med at få venner, og i takt med, at jeg begyndte at gå med mascara og holdt op med at have gigantsløjfer oven på hovedet (se billede), blev det nemt at få drengenes opmærksomhed.

I dag savner jeg den skødesløse tilværelse. Men det er fandens svært at aflære at gå op i, hvad andre synes. Måske er det en aldersbestemt ting – noget der peaker i teenageårene og de tidlige tyvere og aftager senere (se figur). Det håber jeg.

Figur. Fucks man giver for andres mening over tid. Det lille spike er en midtvejskrise.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s