JOMO – en følelse

Et lørdagsselvportræt – fuld af fryd over at gå glip af alt muligt vildt

JOMO er antonymet til det velkendte begreb, FOMO. Det udtales cirka ligesom Joey Moe sagt hurtigt eller med tyggegummi i munden. Det er the Joy of Missing Out. Måske kender du allerede begrebet. Jeg stødte først på det i dag trods mit indgående kendskab til følelsen.

Det er en følelse, der kan se ud på mange måder. For eksempel sådan her: det er lørdag aften, klokken er 21, og jeg var egentlig inviteret til noget hot-dog-grill-før-byen på Nørrebro men ligger i stedet på min seng pakket ind som en sommerfuglepuppe i et fluffy lyserødt håndklæde og skal til at varme rester af thai takeout fra i går. 

Essencen af det er alenetid. Frede-Frede tid. Men det, der gør det til ægte JOMO, er at der samtidig foregår noget andet, som jeg i sagens natur går glip af. Modsat FOMO, handler JOMO om friheden til og nydelsen ved at vælge noget fra og at vælge alenetiden til. FOMO er i højere grad den ufrivillige prioritering. Der hvor jeg ikke har modtaget hot-dog-grill-invitationen i første omgang men blot må finde mig til rette på instagrams tilskuerrækker; en forfærdelig følelse i øvrigt.

JOMO derimod, den selvvalgte alenetid, har nærmest fået lidt kult status i mit hovede. For jeg har både fået kvalitetstid alene og social anerkendelse i form af en invitation, som her gør det muligt at opnå JOMO.

Ja, det vidner klart om et gigantisk privilegium og måske et lidt forstørret ego. Men jeg har godt nok glædet mig til at skulle lørdagsnulre i nattøj alene for første gang i mange uger. Og jeg ved, at når jeg vågner i morgen formiddag, vil jeg prise mig lykkelig for, at den eneste væske med alkohol jeg har indtaget i dag, var den smule mundskyl, jeg i et uagtsomt øjeblik kom til at synke her til morgen. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s