Fem grunde til ikke at kaste dig ud i noget nyt

Ramt af tanken? (Ikke et selvportræt :))

Drømmer du nogle gange om at være en af dem, der siger ting som “mit arbejde er min hobby” eller “det kribler i mig for at komme på kontoret, når jeg vågner om morgenen”? At lave noget, du brænder for. Noget du laver, fordi du elsker det.

Måske leger du endda med tanken om at skifte branche eller bare sige op og gå all-in på oliemaleri eller dit indie-band? Måske er 2020 den nye start, du har ventet på?

Og dog. Nogen skal jo lave det, du laver (i hvertfald hvis man glemmer pseudoarbejdets kritikere for en stund). Du bliver nok endda betalt en nogenlunde hyre for det. Så her er fem grunde, der kan inspirere dig til at beholde det der job lidt længere alligevel: 

Bevar din levestandard og din gæld 
Du har ikke råd til et lavere betalt job, for renter og rater skal betales til realkreditinstituttet osv. Og så er det jo ikke gratis at spise trøffelolie på salaten eller Junos friskbagte surdejsbrød lørdag formiddag. For ikke at nævne de livsnødvendige spaophold og weekendgetaways. Så god er dagpengesatsen heller ikke.  

Bevar dit omdømme 
Det kræver hårdt arbejde at opbygge et godt omdømme. Dit nuværende er sikkert ganske solidt: du er jo Senior Specialdviklingskonsulent, og du er ambitiøs og gør det godt. De andre respekterer dig for det. Hvorfor sætte dét over styr midt i det hele?  

Bevar din selvforståelse 
Når du i mange år, har identificeret dig med arbejdet, vil det være en tom følelse at sige op. Så bliver du måske til sådan én, der skal til at finde sig selv. Det er desværre forbeholdt nyudklækkede studenter.  

Du kender dit græs 
Måske er græsset slet ikke grønnere på den anden side. Måske er det sådan en ørkenagtig gullig nuance. Ja, måske er det ikke engang græs men mere sådan en japansk atriumgård, som nogle mennesker herhjemme anlægger i deres forhave. Fy for den. 

Undgå besværet ved at finde på noget andet 
Hvad er overhovedet alternativet for dig? Det kan være, du har en uddannelse med regnestykker og forvaltning og den slags. Det vil være lidt af en energirøver at spekulere over, hvad den egentlig ellers kan bruges til. 

En simpel tommelfingerregel er, at hvis du ikke prøver, kan du ikke fejle. Der er altså masser af gode kræfter at spare ved at blive på din pind og undgå nederlag.   

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s