Jeg sagde jo, jeg var god

En anekdote fra før corona

“Jeg sagde jo, jeg var god” hører jeg ikke mig selv sige ofte. Men i dag gjorde jeg. Om skøjteløb. Den slags er lidt som at cykle: når først det sidder i kroppen, bliver det hængende.

Vores nabolag er blevet beriget med Broens Skøjtebane som jeg frekventerer i disse dage. Jeg har fortalt Jarl, at jeg er rigtig god til at stå på skøjter, men da han så mig i min nye yndlingssweater på på vej ud, sagde han alligevel: “skat, måske skal du ikke tage din bedste sweater på derned? Den går jo stykker, når du falder”.

Nå, han rullede med ned til banen til aften for at slupre en kop varm kakao og se lidt på (det lykkedes desværre ikke få lokket ham i orange lejeskøjter og støttepingvin). Da jeg ramte hans kakaopitstop efter de første par runder, lød det ud under flødeskumsoverskægget: “Wow skat – du ér jo god!”.

Dét at han blev overrasket, er det vigtige her i historien. Jeg mener, jeg havde jo sagt, at jeg er god. Og ikke uberettiget. Naturligvis.

Det er ikke første gang, den her scene udspiller sig: sidste gang med en date på skøjtebanen, havde jeg også nævnt niveauet forinden. Faktisk lidt som en servicemeddelelse, for at give ham mulighed for at finde på en anden aktivitet, hvor vi ville være mere lige. Bowling eksempelvis. Men han svarede blot, at faktisk også er rigtig god, så afsted med os. Da klingerne ramte isen den dag, var det tydeligt, at “god” kommer i mange (!!) nuancer.

Det her er et perfekt billede på noget af det, jeg oplever som den største forskel mellem de fleste mænd, jeg møder og så mig selv og mine veninder. Hvor meget reel skill, der skal til for at kalde sig selv for god. Graden af selvindsigt. Og så er det et helt lavpraktisk eksempel på dét, der gør, at mange mænd i langt højere grad end kvinder ansøger om job, de ikke på papiret er kvalificerede til.

Og nej, der er ikke biologisk betinget, det handler om opdragelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s